• Home

Wedstrijdtaken voor alle leden

Hallo basketballiefhebbers,

Zoals jullie weten zijn er voor elke wedstrijd een jurytafel en twee scheidsrechters nodig. Zonder deze mensen kan jouw wedstrijd niet gespeeld worden. De indeling van deze belangrijke taken staan in het Wedstrijd Aanwijs Programma, dat op onze ELBC site staat.
Elk jaar doet het wedstrijdsecretariaat (Claudia Mulders en Corné Boot) hun best om dit schema zo optimaal mogelijk in te vullen aan het begin van het seizoen , in samenwerking met alle teammanagers en coaches.

Toch zijn er in de praktijk situaties, waarbij helaas niet altijd de jureer- of fluittaak uitgevoerd worden, dit om uiteenlopende redenen.
Op zo'n moment staat het team dat moet spelen voor een enorm lastige verrassing en is het snel schakelen om de wedstrijd toch door te kunnen laten gaan. Er moet dan gekeken worden of er iemand direct deze taak over wil nemen.

Afgelopen seizoen zijn er gelukkig een aantal leden geweest die zich hier meermaals toe bereid hebben gevonden en we vinden het ook geplaatst om deze met naam hier te noemen en nogmaals te bedanken voor hun extra inzet om onze thuiswedstrijddagen soepel te laten verlopen. Dit waren: Michel van de Meer, Corné Boot, Jeffrey Mekes, Joris Kortsmit, Kinsoen Xiong en
last but not least Alyssa van de Meer.

Alyssa heeft de meeste taken overgenomen. Als dank hiervoor hebben we haar in het zonnetje gezet en bedankt namens ELBC met een bon van MacDonalds en van Prego ijssalon. 

Het huidige seizoen zijn er door de NBB nieuwe regels opgesteld per speelniveau.
Zo zal er bij onze U20 en ook bij de Heren met de 24 sec klok gespeeld gaan worden. Dit betekent dat er binnen 24 seconden een aanval plaats heeft moeten vinden; het spel gaat er dus sneller op worden. Voor de jurytafel houdt dit in dat er nu met 3 mensen achter de tafel gezeten gaat worden bij deze wedstrijden.
Dit brengt voor ons allen extra taken mee, maar het lijkt ons juist ook leuk en zinvol om op zo'n manier eens een ander team van de club te zien spelen en wie weet doe je nog goede ideeën op voor je eigen spel.

Vanuit de Technische Commissie wensen we iedereen een sportief en gezellig seizoen toe!